July 16, 2019

Skrivslanten för Maija

Kära skolfamiljer i Svenska Skolan i NJ!

Det har varit ett tungt år för Svenska Skolan i NJ då vi under året förlorat två av våra tidigare elever, Maija och Hedda.

Nuvarande elever, även om alla inte träffat Hedda och Maija, ville på olika sätt stötta sina skolkamrater.

Skolan arrangerade Springslanten för Hedda, där eleverna sökt sponsorer och klädde alla träd i Heddas älsklingsfärg turkosa band. Pengarna gavs till en fond, Team Hedda och Valerie Fund, som stöttade och gjorde det där extra för Hedda och andra cancersjuka barn.

Nu vill vi hedra Maija med Skrivslanten för Maija där vi ber er föräldrar om hjälp då vi inte hunnit med det i klassrummet.

Vi lärare önskar att era barn skriver en dikt ”Till min vän” och skickar in den till rektor snarast tillsammans med en donation från er familj som kan göras via pay pal här nedan. Dikten behöver inte var lång, men säga något om en vän eller vad man vill säga till en vän. Dikten läses upp på skolavslutningen.

Maija var en inspirerande ung dam med ett underbart leende och smittande skratt, hade kärleken till människan i sitt hjärta. Maija hade många passioner, men den allra största var att skriva. Hennes verk var både skämtsamma, gripande och allvarliga. Det blev som ett litet fönster in i Maijas bild av världen, av hennes känslor och förhoppningar.

Nu ber vi er att hjälpa till att ge andra skolungdomar möjlighet till denna förhoppning genom Maija Golden Creative Writing Foundation, en organisation som hjälper elever i Maijas gamla skola med skrivkurser och stipendier. Pengarna som ni donerar kommer skolan att skänka till Maija Golden Creative Writing Foundation. Be gärna era vänner att hjälpa till med gåvor och peppa era barn att skriva.

The Maija Golden Creative Writing Foundation also known as The Maija Fund grew out of a desire to honor and celebrate the life of a young girl and her passion for creative writing – maijafund.org
Inspiring the world – one word at a time.

Med stort och varmt tack på förhand
Styrelsen och Rektor i Svenska Skolan i NJ

PS. Allt material till Rektor Gunhild, info@svenskaskolannj.org snarast, dock absolut senast den 14 maj 2018. DS