May 25, 2017

Fotoalbum

Påskpyssel

Så var det dags för årets påskpyssel. Barnen gjorde kycklingar i fondant och stöpte ljus i äggskal.

Vårmarknad på Svenska Kyrkan i NYC

Söndagen den 2 april fanns Svenska Skolan i NJ på plats i New York på Svenska Kyrkans vårmarknad. Vi sålde reflexer och bakverk för skolans räkning, och ägg till påskriset i färgerna guld och svart för Maijas Creative Writing Fund samt turkosa fjädrar för #teamhedda.

Springslanten

En solig men kall och blåsig torsdag i början av mars samlades skolbarnen i en park i Long Hill för att stödja sin vän Hedda som är sjuk i cancer. Eleverna hade skaffat sig sponsorer som lovat en slant för varje varv de tog sig runt en utlagd bana i parken. Barnen kämpade verkligen och alla sprang eller gick flera varv i Heddas namn. Vi avslutade med vatten och frukt samt diplomutdelning till samtliga deltagare. Pengarna som samlats in kommer att doneras till Heddas Go Fund Me sida https://www.gofundme.com/helping-hedda#

Medaljutdelning SUF-OS

En fin start på nya året för Alrik Strömbom som vann bronsmedalj för kast med liten boll i SUF-OS 2016. Vi tävlade mot svenska skolor över hela världen och Alrik vann medalj i klassen pojkar 6-7år i en grupp med 175 deltagare. Grattis!

Julgransplundring 2017

Första veckan på det nya året firade vi med en härlig julgransplundring där vi dansade ut julen, åt god svensk julmat och avslutade med fiskdamm för de små.

Ribbons for Hedda

Idag gick hela skolgruppen i Basking Ridge på promenad bort till "den gamla eken" - Basking Ridges egna 600 år gamla ek, för att visa sitt stöd till Hedda som kämpar mot cancer. Hedda är storasyster till en av våra elever och en f. d. elev i Svenska Skolan i New Jersey. Vi hade med oss ett långt turkost (Heddas favoritfärg) band för att visa vårt stöd. Massor av turkosa band har knutits runt om New Jersey och även längre bort i Heddas namn.

SUF-OS 2016

En solig dag i oktober tävlade vi i SUF-OS i Harry Dunham Park. Barnen sprang 400m, 80m, kastade liten boll och hoppade längdhopp. Sen förstärkte de sig med energibollar gjorda på dadlar som eleverna själva gjort.

Svenska Skolan 40års jubileum

2016 firar Svenska Skolan 40 år, och det firade vi med en hejdundrande julgransplundring där det bjöds på svenskt julbord och prinsesstårta. Vi dansade runt granen och fina tal hölls av lärare, rektorer och elever genom tiderna. Vi avslutade med en rolig auktion där bl a en signerad matchtröja av Henrik Lundqvist auktionerades ut.

Julpyssel 2015

Vi gjorde svenskt julpyssel med smällkarameller och apelsiner med kryddnejlikor.

Lucia 2015

Luciafirandet gick av stapeln som vanligt på SWEAs julmarknad i Montclair.

Nobelmiddag 2015

Den 10:e november bjöds det till nobelmiddag för eleverna i Basking Ridge. Lärare och styrelse blev serveringspersonal och serverade eleverna en utsökt tre-rätters middag med tillhörande bubblande äppelcider. Sedan delades det ut nobelmedaljer till alla elever i bl a litteratur, musik och sport.

Konstpromenad november 2015

Vi vandrade i Jersey City för att titta på fina stora väggmålningar, bl a av den svenske gatukonstnären Rubin415. Det bjöds även på smarriga kanelbröd.

Nätverkskonferens 2015

Den första helgen i oktober samlades skolor i kompletterande svenska i Nordamerika i New Jersey för en konferens.