August 20, 2017

Nyhetsbrev

Kära barn och föräldrar i Svenska Skolan i NJ!

Söndagen den 4 juni firade vi slutet på skolåret med en härlig och stämningsfylld skolavslutning i Svenska Kyrkan i New York. Vi började avslutningen med att tända ett ljus till minne av Maija Golden, sen höll rektor Gunhild ett fint tal om året som gått, barnen presenterade sina arbeten av årets tema MAT-KUL-TUR, prästen predikade, alla sjöng sommarpsalmer och sommarvisor och vi avslutade med korv och jordgubbstårta i Arken (källaren).

Till hösten börjar vi undervisningen igen i Basking Ridge torsdagen den 14 september kl. 16.00, och i Ridgewood onsdagen den 13 september kl.16.15. I höst finns det grundskola och förskola i Basking Ridge, och grundskola i Ridgewood. Vi söker fler elever till båda skolorna men framförallt elever till förskola och lekis i Ridgewood och elever till lekis i Basking Ridge. Hör ni om någon som är intresserad, be dem kontakta oss på info@svenskaskolannj.org Om vi hittar elever till förskola och lekis behöver vi också lärare! Återigen, kontakta oss på info@svenskaskolannj.org om du är intresserad.

Svenska Skolans anmälningsblankett finner ni på vår hemsida, där ni också kan betala via PayPal. Vi ber er att anmäla era barn till höstterminen så snart som möjligt. Notera att varje elev måste registreras för sig, med en blankett per barn. Var snäll och fyll i alla uppgifter på varje blanket för varje barn.

Registreringsblankett och betalning ska vara kassören tillhanda senast den 30 september 2017. Därefter tillkommer en förseningsavgift på $50 per skolbarn. Kontakta skolans kassör Karin Lindgren på karin.epost@gmail.com om ni har några frågor.

Till sist vill vi uppmuntra till fortsatt tal och läsning på svenska över sommaren. Vi vill ge följande tips för sommarläsning i hängmattan:

PAX-serien av Åsa Larsson (grundskolan)
“PAX är ett actionfyllt drama för mellanåldern om magi, som utspelar sig mitt i dagens Mariefred.”

Halvdan Viking av Martin Widmark (förskolan)
“Halvdan Viking – en Röde Orm för barn. Martin Widmark brer på rejält i serien om den unge vikingapojken Halvdan och kompisen Meia, som hamnar i det ena äventyret efter det andra. Det här är mustiga rövarhistorier som bjuder läsaren på både spänning, skratt och en härlig dos historia.”

Jag ber att få önska alla elever och föräldrar en härlig sommar!

Emma Sleightholme, Tillförordnad Ordförande
Svenska Skolan i New Jersey