January 23, 2022

Nyhetsbrev

Dec 2020

Hej svenska skolfamiljer i NJ!

Hoppas ni alla har det bra och är friska trots covid 19 som härjar överallt.

Vi planerar inför våren och vill erbjuda följande:

Undervisningen fortsätter online via Google Meet och Google Classroom en gång i veckan på onsdagar, kl 16.30-17.15 för elever 7 år och uppåt. Får vi tillräckligt många elever kommer vi dela upp klassen i två grupper, åk 1-3 (7-9 år) och åk 4 och uppåt (10 år och äldre). Skolan kommer att följa grundboken Glad svenska från Natur & Kultur och undervisningen blir en blandning av kommunikation, högläsning, läsning på egen hand med läsförståelseuppgifter, grammatik, skrivuppgifter, veckans ord m. m.

Hemuppgifter att arbeta med på egen hand i Google Classroom (med stöd av förälder) kommer att ges varje vecka som komplement till den lärarledda lektionen. Årets tema är Det ska vi fira, en djupdykning i svenska högtider och traditioner.

Undervisningen kommer att ledas av Djelena Blair. Djelena har svensk lärarutbildning med flera års lärarerfarenhet både i Sverige och USA.

Vi räknar med 20 lektionstillfällen på vårterminen med start på självaste Tjugondag Knut, när julen dansas ut, den 13 januari 2021, till en kostnad av $200. Syskonrabatt på 10%.

Vi hoppas att ni tycker det här låter intressant! Gå till anmälningsblanketter och betalning och anmäl dina barn nu! Har du frågor, ställ dem till info@svenskaskolannj.org
Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Svenska Skolan i NJ
Caroline LoForte, ordförande Gunhild Ljung, rektor