November 30, 2020

Nyhetsbrev

augusti 2020

Hej skolfamiljer i Svenska Skolan i NJ! Hoppas ni har det bra i sommarvärmen trots allt annat som händer runt omkring oss.

Vi planerar inför hösten och vill erbjuda följande:

Undervisning online via Zoom en gång i veckan på onsdagar, kl 16.15-17.00 för elever 7 år och uppåt. Får vi tillräckligt många elever kommer vi dela upp klassen i två grupper, åk 1-3 (7-9 år) och åk 4 och uppåt (10 år och äldre). Skolan kommer att följa grundboken Glad svenska från Natur & Kultur och undervisningen blir en blandning av högläsning, läsning på egen hand med läsförståelseuppgifter, grammatik, skrivuppgifter, veckans ord m. m.

Hemuppgifter att arbeta med på egen hand i Google Classroom (med stöd av förälder) kommer att ges varje vecka som komplement till den lärarledda lektionen. Årets tema är Det ska vi fira, en djupdykning i svenska högtider och traditioner. Vi planerar även utomhusaktiviteter, t ex naturstig, lek i park och SUF-OS.

Eleverna kommer att ledas av Noha Sadany. Hon har varit lärare för Svenska Skolan i NJ sedan 2014, först som grundskolelärare i Ridgewood och nu senast som förskollärare i West Orange. Noha har svensk lärarutbildning och har jobbat som lärare på Scandinavian School of Jersey City och arbetar nu på Maywood Avenue School.

Vi räknar med 14 lektionstillfällen på höstterminen med start 16 september till en kostnad av $140, syskon får 10% rabatt.

Vi hoppas att ni tycker det här låter intressant! Gå till anmälningsblanketter och betalning och anmäl dina barn nu!

Fortsatt trevlig sommar önskar vi er!

Styrelsen i Svenska Skolan i NJ
genom
Emma Sleightholme
ordförande